دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم: 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

فن داخلی یخچال

6 علت اصلی از کار افتادن فن یخچال

 قبل از تعمیر فن یخچال باید بدانیم خرابی فن یخچال منجر به تلاش بیش از حد یخچال برای تامین هوای سرد می‌شود. همینطور باعث افزایش مصرف آب و جریان برق، فاسد شدن و دور ریختن مواد غذایی می‌شود. توجه به نشانه‌های خراب شدن فن یخچال، رفع ایرادات و تعمیر آن یکی از مواردی است که باید در رابطه با تعمیر و نگهداری یخچال رعایت کنیم. اطمینان از سالم بودن فن یخچال هنگام عیب‌یابی یخچال امری ضروری است.

فن یخچال
تعمیرات فن یخچال

انواع فن یخچال

قبل از بررسی معیوب بودن فن یخچال باید بدانیم فن داخلی‌‌ یخچال با توجه به مدل و همچنین با در نظر گرفت شرکت سازنده از نظر نوع دور، نوع کارکرد، ولتاژ و… به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شود. که مهمترین آنها با توجه به کارکرد و نحوه تعبیه آن در یخچال فریزر دسته‌بندی شده است.

فن داخلی یخچال از نظر ولتاژ به دو دسته‌ی زیر تقسیم می‌شود:

فن‌هایی با ولتاژ v110 – v220 و… که اغلب در یخچال فریزرهای قدیمی بدون برد الترونیکی نصب می‌شوند. فن‌هایی با ولتاژ  12v – 8vو … که در یخچال‌ فریزرهای جدید که برد الکترونیکی دارند نصب می‌شوند.

اما مهمترین چیزی که قبل از تشخیص معیوب بودن فن یخچال باید به آن توجه کنید دسته بندی فن با توجه به کارکرد و محل تعبیه آن در یخچال فریز است. انواع فن یخچال از نظر کارکرد به شرح زیر است:

  • فن اواپراتور: در قسمت فریزر یخچال تعبیه شده است و فرایند انجماد را انجام می‌دهد. خرابی این بخش باعث تولید صدای ناهنجار و طولانی شدن فرایند یخ‌سازی می‌شود.
  • فن داخلی: کار تهویه‌ی هوای داخل یخچال را انجام می‌دهد. خرابی این بخش سبب کاهش گردش هوا در داخل یخچال و کاهش فرایند انجماد در قسمت فریزر می‌شود.
  • فن کمپرسور: وظیفه خنک کردن کمپرسور یخچال را دارد. این فن در پشت یخچال و کنار کمپرسور قرار دارد. خرابی این فن باعث گرم شدن بیش از حد کمپرسور می‌شود.
  • فن کندانسور: وظیفه خنک کردن کندانسور را دارد. محل قرارگیری فن کندانسور در قسمت زیرین یخچال فریزر و نزدیک کمپرسور است. کار فن کندانسور عبور دادن هوا از میان سیم پیچ‌های کندانسور است که مانع گرم شدن آن می‌شود و فضای اطراف کندانسور را خنک نگه می‌دارد. به طور معمول فن کمپرسور و فن اواپراتور، فن کندانسور همزمان با هم شروع به کار می‌کند.

نحوه چک کردن فن یخچال

برای اینکه از عملکرد و سالم بودن فن یخچال مطلع شوید لازم است ابتدا باید وضعیت فن یخچال را بررسی کنید. با انجام موارد پایین دلیل گرفتگی فن یخچال و کار نکردن فن یخچال را پیدا می‌کنید. به همین منظور مراحل زیر را دنبال کنید:

  • کلیه‌ی مواد غذایی را از یخچال خارج کنید.
  • مواد غذایی و قفسه ها را از داخل یخچال بیرون بیاورید.
  • بعد از باز کردن پنل روی فن یخچال آن را تمیز کنید.
  • در صورتی که قطعات اطراف فن برفک دارند اجازه دهید برفک آن کامل آب شود.
  • برای تست کردن فن آن را با سیم مخصوص به جریان برق مستقیم وصل کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.
  • اگر فن یخچال با برق مستقیم کار کند مشکل جای دیگری است و به احتما زیاد سیم پیچی یا قطعات داخل یخچال دچار مشکل هستند. در غیر این صورت فن یخچال را تعویض کنید.

نشانه های خرابی فن یخچال

فن یکی از قطعات پر کاربرد یخچال است که در هنگام روشن بودن یخچال، مدام در حال کار و چرخش است. خرابی فن یخچال با نشانه‌هایی همراه است که با اقدام به موقع در جهت تعمیر فن یخچال می‌توانیم از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنیم. نشانه‌های خرابی فن یخچال عبارتند از:

  • مسدود شدن یا گرفتگی فن یخچال که در اثر پر بودن بیش از حد یخچال اتفاق می‌افتد. پر کردن یخچال با مواد غذایی مانع چرخش فن است و عملکرد آن را کاهش می‌دهد.
  • معیوب شدن فن موتور که ممکن است با برخورد ضربه و نشت یخچال یا به مرور زمان اتفاق بیافتد.
  • مشکل کنترل ترموستات که در صورت عملکرد صحیح فن باعث از کار افتادن فن یخچال می‌شود. با توجه به این موضوع کارایی ترموستات باید مورد بررسی قرار بگیرد. این مورد یکی از مهمترین عوامل خرابی فن یخچال است که باید در صورت خرابی تعویض شود.
  • نوسانات برق یکی دیگر از عوامل مهم خرابی فن یخچال است که به فن یخچال آسیب می‌زند. برای رفع این مشکل باید از محافظ جریان برق استفاده کنید.
  • گرد و غبار به فن یخچال صدمه می‌زند بنابراین هرچند وقت یکبار باید سرویس دوره‌ای یخچال را انجام دهید تا از سالم بودن و تمیز بودن فن اطمینان پیدا کنید.
  • ایجاد سروصدای زیاد در فن، تغییرات دمای یخچال، بالا رفتن دمای یخچال فریزر و همچنین بالا رفتن دمای کمپرسور از دیگر مواردی هستند که در خرابی فن یخچال نقش دارند.

جلوگیری از خرابی فن داخل یخچال

برای جلوگیری از خرابی و گرفتگی فن یخچال و طولانی‌تر شدن طول عمر آن موارد زیر را رعایت کنید:

  • استفاده از محافظ برق برای یخچال فریزر الزامی است. اختلال در نوسانات برق به فن یخچال آسیب می‌زند.
  • هرچند وقت یکبار باید سرویس دوره‌ای یخچال را انجام دهید تا مانع ورود گرد و غبار به داخل فن‌ها شوید. بهتر است با جاروبرقی گردغبار موجود در کندانسور و فن آن را تمیز کنید.
  • فراموش نکنید هر چند وقت یکبار باید فن یخچال را سرویس و روغن کاری کنید.
  • در هنگام جابجایی یخچال مراقب باشید به فن و سایر قطعات یخچال آسیبی وارد نشود.

تعمیر فن یخچال

قبل از تعمیر فن یخچال ابتدا باید فن یخچال را تست و بررسی کنیم. برای تست فن‌ یخچال فریزر ابتدا باید یخچال را از برق بکشید. بعد از آن پنل جلوی موتور فن را باز کنید تا بتوانید فن یخچال را به راحتی چک کنید. اگر فن یخچال گرد و غبار دارد آن را پاک کنید در غیر این صورت با استفاده از روغن روان کننده فن را روغن کاری کنید. اگر کارکرد پره‌های فن کند است سیم کشی فن را بررسی کنید.

گاهی اوقات ممکن است ایراد از فن کندانسور یا فن اپراتور یا سایر اجزای داخلی باشد. اگر با انجام موارد بالا مشکل برطرف نشد و یا فن از لحاظ ظاهری مشکل داشت باید آن را تعویض کنید. برای تعمیر و تعویض فن یخچال می‌توانید با متخصصین و تعمیرکاران ما در خدمات تعمیر لوازم خانگی تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *