نگهداری لوازم آشپزخانه بدون نیاز به تعمیرکار مستلزم رعایت نکاتی از جانب مصرف کننده است که در این مقاله راجب آنها به گفتوگو پرداختهایم.
با وجود اینکه شرکتها و تولیدکنندگان لوازم خانگی مطرح و غیر مطرح در دنیا سعی در ارتقا کیفیت و کارایی لوازم خانگی خود دارند. همچنین سعی دارند که بهترین خود در این حوزه باشند. بازهم تعمیر و نگهداری لوازم امری ضروری است. به همین دلیل هرگز از تعمیر و نگهداری لوازم خانه و آشپزخانه همچنین خدمات پس از فروش وسیله خریداری شده نباید غافل نشوید.
قبل از درخواست تعمیرات در قدم اول باید بدانید که در صورت خرابی لوازم منزل خود باید متحمل پرداخت هزینه تعمیرات، چالش تعویض قطعات و همچنین اتلاف وقت و… شوید. پس برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی باید بدانید در رابطه با نگهداری لوازم آشپزخانه پیشگیری بهتر از درمان است.
در ادامه میخوانیم که چه راهکارهایی برای نگهداری لوازم خانه و آشپزخانه و افزایش بازدهی و کارکرد آنها وجود دارد:
نحوه نگهداری لوازم خانه و آشپزخانه
در اینجا با نحوه مراقبت و نگهداری و عیبیابی لوازم خانگی مانند یخچال، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، تلویزیون، هود، کولرگازی و جاروبرقی آشنا خواهید شد. در این مقاله یاد میگیرید چطور از لوازم خانگی خود مراقبت کنید تا طول عمر و کارایی بیشتری داشته باشند. در ادامه به مهمترین نکات در رابطه با سرویس و نگهداری لوازم خانگی اشاره شده است.
مراقبت و نگهداری یخچال
یکی از حیاتیترین و مهمترین وسیلهی خانگی که در دسترس همهی افراد قرار گرفته و مورد استفاده عموم مردم میباشد یخچال و فریزر است. در دنیای امروز هیچ خانهای را پیدا نمیکنید که یخچال نداشته باشد. پس برای نگهداری از یخچال به نکات زیر توجه کنید:

-
تمیز کردن کویلهای یخچال و فریزر:
تمیزکردن کویلها برای تولید سرمای مناسب درون یخچال و کاهش مصرف برق دستگاه باید انجام شود. بهتر است این کار را دو بار در سال انجام دهید. در واقع کویلها لولههاییاند که در پشت یخچال قراردارند و وظیفه آنها سرد نگه داشت یخچال و خارج کردن گرمای داخل یخچال و فریزر است. به این نکته توجه داشته باشید برای تمیز کردن کویلها از آب استفاده نکنید. تنها آن را با جاروبرقی یا پارچه و برس مناسب تمیز کنید.
-
چک کردن درزگیرها:
توجه به سالم بودن و مقاوم بودن درزگیر یا همان نوار دور درب یخچال برای جلوگیری از هدر رفتن سرمای یخچال امری بسیار ضروری است. درزگیرهای یخچال را بررسی کنید. از شل نبودن و پارگی و سوراخ نبودن آن مطمئن شوید.
در صورت خرابی درزگیر آن را تعویض نماید. در هنگام تعویض درزگیر برای اینکه از جنس و طول عمر درزگیر مطمئن شوید از طریق نمایندگی اقدام به تعویض آن کنید.
-
جلوگیری از ایجاد برفک:
برای جلوگیری از ایجاد برفکها دریخچالها و فریزرهای امروزی و پیشرفته که برفک آبکن خودکار دارند باید محفظهای که برای جمعآوری آب برفک است را هر چند وقت یکبار بررسی کنید. آن را تمیز نگه دارید.
در صورتی که یخچال یا فریزر شما برفک آبکن خودکار ندارد باید با قطع جریان برق و خارج کردن مواد غذایی از یخچال، اجازه دهید با گذشت زمان برفکهای درون یخچال آب شوند.
-
تنظیم دمای یخچال:
تنظیم دما یکی از موارد مهم دیگر است. به طور معمول دمای یخچال باید روی متوسط تنظیم شده باشد. اگر دمای یخچال پایینتر از حد معمول باشد باعث کارکرد بیش از حد موتور و همچنین افزایش مصرف برق میشود. این مسئله در طولانی مدت باعث آسیب به موتور دستگاه و کاهش طول عمر دستگاه میشود.
-
افزایش طول عمر یخچال:
برای افزایش طول عمر یخچال باید آن را در جایی مناسب و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. چرا که تابیدن نور مستقیم خورشید باعث مصرف انرژی بیشتری میشود همچنین فشار بیشتری به موتور یخچال وارد میشود. یخچال باید حداقل در فاصله 20 متری از دیواره پشتی قرار بگیرد تا کویلها در عملکرد سیستم خود دچار مشکل نشوند و گرما به راحتی توسط کویلها از یخچال خارج شود. همچنین از قراردادن یخچال کنار وسایل و سیستمهای گرمایشی خود داری کنید و یخچال را روی سطح ناهموار قرار ندهید.
-
نحوه قراردادن مواد غذایی:
طریقه قراردادن مواد غذایی در یخچال: از قراردادن مواد غذایی گرم و خیلی داغ در یخچال یا فریزر جلوگیری کنید و اجاز دهید مواد غذایی مورد نظر به دمای محیط رسیده و سپس آن را درون یخچال یا فریزر بگذارید. قرار دادن مواد غذایی با حرارت بالا در یخچال باعث بروز مشکلاتی در موتور یخچال میشود.
مراقبت و نگهداری لباسشویی
امروزه ماشین لباسشویی جز مهمترین و پرکاربردترین لوازم خانگی میباشد. و در اکثر منازل وجود دارد. برای استفادهی بهینهتر از ماشین لباسشویی موارد زیر را رعایت کنید.
مراقبت و نگهداری از لباسشویی
-
بررسی شلنگهای انشعاب آب:
لازم است یک الی دو بار در سال ورودی و خروجی شلنگها و لولههای آب ماشین لباسشویی را بررسی کنید. از عدم انسداد آنها، نشتی آب و سالم بودن آنها مطمئن شوید.
-
توجه به ظرفیت ماشین لباسشویی:
هنگام پرکردن ماشین لباسشویی دقت کنید. هر ماشینی ظرفیت خاص خود را دارد. پرکردن ماشین لباسشویی بیشتر از حد ظرفیت آن باعث بالا رفتن مصرف برق و به مرور زمان باعث خرابی و فرسودگی آن میشود. همچنین عملیات شستشو دچار مشکل میشود. در برخی موارد نیز ماشین لباسشویی از سنگینی زیاد قفل میکند. این مسئله باعث کاهش عمر آن و آسیب جدی به دستگاه میشود.
-
تراز بودن ماشین لباسشویی با زمین:
دقت داشته باشید هنگام جای گذاری ماشین لباسشویی حتما باید با سطح زمین تراز باشد. تا هنگام استفاده از آن منجر به لرزش و تکان خوردن و ایجاد سر و صدای بیش از حد نشود. این امر موجب کاهش کارایی و عملکرد دستگاه در طولانی مدت میشود.
-
توجه به پودر شوینده:
برای اینکه بدانید چه پودر و یا مواد شویندهای برای ماشین لباسشویی شما مناسب است و چه اندازه باید مصرف شود. به دفترچه راهنمای مخصوص آن مراجعه کنید. در صورت استفاده بیش از حد از پودر یا مایع لباسشویی باعث کارکشیدن بیش از اندازه از دستگاه میشوید. بهتر است بجای پودر لباسشویی از مایع لباسشویی استفاده کنید. با این کار از تولید و انباشته شدن جرم در بدنه داخلی ماشین لباسشویی جلوگیری میکنید. همچنین عملیات شستشو با سرعت بیشتری انجام میشود. موتور لباسشویی دچار فشار کمتر و در نتیجه افزایش طول عمر آن میشود.
-
تمیز کردن سطح داخلی ماشین لباسشویی:
لازم است برای تمیز کردن ماشین لباسشویی هر چند وقت یکبار با استفاده از تنظیمات خود دستگاه آن را با مایع مخصوص جرم گیر شستشو دهید و پسماندها و جرمهای داخل دستگاه را با این کار از بین ببرید.
مراقبت و نگهداری از ماشین ظرفشویی
امروز ماشین ظرفشویی یکی دیگر از لوازم خانگی لوکس میباشد. کار با این ماشین ظرفشویی برای ما لذتبخش است. اما چه نکاتی را حین استفاده از این وسیله باید رعایت کنیم؟ با ما همراه باشید.

-
ظرفیت ماشین ظرفشویی:
همانطور که قبلا هم گفته شد ماشین ظرفشویی همانند ماشین لباسشویی بسته به نوع و مدل آن دارای ظرفیت خاص خود است. برای عدم اتلاف انرژی و کاهش مصرف آب به پر بودن یا نیمه پر بودن دستگاه توجه کنید. چرا که زمان شستشو برق مصرفی یکسان دارد. ترجیحا آن را با توجه به ظرفیتش کامل پر کنید. هرگز ماشین ظرفشویی را نمیه خالی روشن نکنید.
-
نحوه قراردادن ظروف برای شستشو:
حتما مواد غذایی جا مانده روی ظروف را با دستمال کاملا تمیز کنید. به هیچ عنوان ظروف را قبل از قراردادن در ماشین لباسشویی آب کشی نکنید. زیرا باعث آسیب رساندن به ظروفتان میشوید. استفاده از شوینده مناسب ماشین لباسشویی برای ساییدن بهتر ظروف کثیف مهم است.
توجه به چیدمان درست ظروف و جاسازی صحیح هنگام قرارگیری در داخل ماشین ظرفشویی با توجه به دفترچه راهنمای شرکت سازنده امری بسیار مهم و ضروری است.
-
تنظیم دور ماشین ظرفشویی:
در هنگام شستن ظروف به هیچ عنوان سراغ دور تند ماشین ظرفشویی نروید. تا حد امکان دستگاه را روی دور کند تنظیم کنید. با اینکار طول عمر دستگاه و سلامت موتور تنظیم میشود. همچنین روند شستشوی ظروف بهتر صورت میگیرد.
-
فیلتر ماشین ظرفشویی:
کنترل دائم و به موقع فیلترهای ماشین ظرفشویی بسیار مهم است. هنگامی که فیلترها کثیف باشند و یا دچار مشکل شده باشند. عملیات شستشوی ظروف به خوبی صورت نمیگیرد.
مراقبت و نگهداری تلویزیون
ما ایرانیها بیش از هر کشور دیگری تلویزیون تماشا میکنیم. به همین دلیل تلویزیون یکی از وسایل برقی پرکاربرد در خانه محسوب میشود. برای افزایش ماندگاری و عملکرد تلویزیون به نکات زیر توجه کنید.

-
تنظیم موقعیت قرارگیری تلویزیون:
عدم قراردادن تلویزیون در معرض جریان هوا، کنار درب یا پنجره و یا محیطی که هیچ تهویهای ندارد. این کار به تلویزیون شما آسیب میرساند. همچنین با ایجاد فضایی در پشت دستگاه به بهبود گردش هوا تلویزیون کمک کنید. با رعایت این نکات از آسیب زدن به سخت افزار دستگاه جلوگیری میکنید. دقت کنید گیرندههای تلویزویون در محیطی بدون رطوبت و با فاصله از وسایل حرارتی و نور مستقیم آفتاب قرار داشته باشند.
- تمیز کردن تلویزیون:
برای گردگیری تلویزیون باید از دستمال مخصوص استفاده کنید تا آسیب یا خراشی به نمایشگر و بدنه تلویزیون وارد نشود و از آب و مواد شویند هنگام روشن بودن تلویزیون به هیچ عنوان استفاده نکنید.
-
استفاده از محافظ برق:
استفاده از محافظ برق برای جلوگیری از نوسانات برق و عدم اتصالی و سوختن تلویزیون امری ضروری است.
-
جلوگیری از برخورد شی:
از برخورد اشیاء با صفحه نمایش تلویزیونهای مدرن جلوگیری کنید. با دست به صفحه نمایش فشار وارد نکنید. این کار موجب کاهش کیفیت تصویر میشود. در برخی موارد باعث سوختن بخشی از صفحه نمایشگر شما میشود.
-
جلوگیری از کارکرد زیاد:
تماشای بیش از حد تلویزیون باعث کاهش عمر آن و اتلاف وقت و همچنین مصرف بیش از حد انرژی میشود. برای طول عمر آن در حد معمول تلویزیون نگاه کنید.
مراقبت و نگهداری جاروبرقی
اصولی که در رابطه با مراقبت و نگهداری جاروبرقی و قطعات آن باید رعایت شوند به ترتیب زیر توضیح داده شده است.

-
سیم جاروبرقی:
با سیم جاروبرقی با احتیاط برخورد کنید. هنگامی که سیم جاروبرقی به پریز متصل است. آن را نکشید و از جمع کردن سیم جاروبرقی به شدت خودداری کنید. با این کار نه تنها سیم دچار آسیب دیدگی میشود، احتمال اتصال برق نیز وجود دارد. اگر گرهای در سیم ایجاد شد آن را با دقت و حوصله باز کنید. اگر روکش سیم جاروبرقی در بخشهایی از بین رفته آن را تعمیر یا تویض کنید.
-
تمیز نگه داشتن کفی یا پارویی جاروبرقی:
انسدادهای ایجاد شده در این قسمت را رفع کنید و آن را به طور مداوم تمیز نگه دارید. اگر کفی جاروبرقی دچار گرفتگی شده باشد هنگام استفاده به موتور فشار زیادی وارد میکند. این مسئله منجر به داغی بیش از حد موتور جاروبرقی و کاهش طول عمر دستگاه میشود.
-
کمربندی جاروبرقی:
کمربندی جاروبرقی روی رول پرس قراردارد. اگر کمربندی دچار افتادگی یا ترک خوردگی و شکستگی باشد حتما احتیاج به تعویض دارد. اغلب تعمیرکاران لوازم خانگی توصیه میکنند در صورت امکان بسته به میزان استفاده از جاروبرقی در خانه سالی یکبار کمربندی را تعویض کنید.
-
خالی کردن مداوم کیسه جاروبرقی:
اگر کیسه جاروبرقی بیش از حد پر باشد هنگام جارو کشیدن نه تنها خودتان را خسته میکنید. بلکه جاروبرقی مکش مطلوب خود را از دست میدهد. همچنین به تمامی ازای جاروبرقی از جمله موتور آن فشار وارد میکنید. این کار موجب کاهش طول عمر دستگاه و همچنین کارایی پایین دستگاه میشود.
توجه داشته باشید استفاده از کیسههای کاغذی کار درستی نیست. زیرا منافذ آنها بعد از یکبار استفاده بسته میشود. و باعث داغ شدن بیش از اندازه موتور جاروبرقی میشود.
-
تعویض مرتب فیلترهای جاروبرقی:
ممکن است جاروبرقیها با توجه به نوع و مدلشان داری یک یا چند فیلتر باشند. برای اطلاع از فیلترها و نحوه تعویض صحیح آنها باید دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید. با توجه به مصرف جاروبرقی لازم است از چهار ماه تا 12 ماه، یکبار فیلترها را تعویض کنید. در صورت مسدود شدن فیلترها عملکرد دستگاه کند میشود.
مراقبت و نگهداری هود
مواردی که باید در هنگام استفاده از هودها رعایت کنید تا به راحتی و با قدرت بیشتری عملیات تهویه هوا را انجام دهند به شرح زیر است.

-
تنظیم صحیح مکش هود:
در هودهای جدید میتوانید دور موتور هود را تنظیم کنید. با این کار قدرت مکش هود تنظیم میشود. ابتدا قدرت مکش هود را در پایینترین حالت خود قرار دهید. برای انجام صحیح تنظیمات به شعلههای روشن روی اجاقگاز توجه کنید. با توجه به آن قدرت مکش را افزایش و یا کاهش دهید.
-
خاموش کردن لامپ هود:
باید به این نکته توجه کنید روشن ماندن لامپ هود در مواقعی که هود کار نمیکند نه تنها باعث اتلاف انرژی میشود بلکه باعث کاهش عمر هود میشود. بنابراین در مواقعی که هود روشن نیست هرگز لامپ آن را روشن نگذارید.
-
نصب هود در ارتفاع مناسب:
نصب هود به صورت صحیح و در ارتفاع مناسب به هود قدرت بیشتری میدهد. همچنین مصرف انرژی هود را کاهش میدهد. در این صورت به راحتی میتوانید قدرت مکش هود را تنظیم کنید. قراردادن هود در ارتفاع کم باعث گرم شدن بیش از حد هود میشود.
همچنین رسوب ذرات غذا هنگام پخت و پز روی هود افزایش پیدا میکند. اما برعکس اگر ارتفاع خیلی زیاد باشد قدرت تمیز کنندگی کاهش پیدا میکند. تنظیم ارتفاع مناسب هود از سطح گاز بین 65 تا 80 سانتیمتر است.
-
تعویض فیلتر هود:
رعایت نکردن نکات نگهداری و تمیزکاری فیلتر هود باعث اختلال عملکرد موتور هود میشود. بهتر است از فیلترهای فلزی استفاده کنید زیرا بسیار با دوام هستند. در صورت استفاده از فیلترهای کربن که خاصیت بو زدایی نیز دارند باید حداکثر چندماه یکبار تعویض شوند.
-
تمیز نگه داشتن هود:
استفاده از مواد شوینده مخصوص برای تمیز کردن سطوح داخلی هود لازم است. از یک اسفنج و یک ماده تمیز کننده غیر ساینده باید استفاده کنید. قبل از نصب کردن مجدد فیلتر از خشک بودن دیوارههای داخلی هود مطمئن شوید. در ضمن تمیز کردن خروجی دود را فراموش نکنید.
مراقبت و نگهداری کولر گازی
امروز کولرهای گازی به علت طرحی زیبا و کارایی بیشتر جایگزین کولرهای آبی شدهاند. لذا در اینجا به نکاتی در مورد نگهداری صحیح کولرهای گازی اشاره کردیم. به نکات زیر توجه کنید.

-
تعویض فیلترها:
فیلترهای کثیف به طور قطعی باعث خراب شدن و کاهش عملکرد کولر گازی شما میشود. به همین جهت هر ماه یکبار باید آنها را تعویض کنید.
-
رفع نشتی کولر گازی:
کانالها میتوانند تا 30 درصد از جریان هوا را از طریق نشتی از دست بدهند. به همین دلیل باید از نشتی ندادن کانالها مطمئن شوید.
-
عایق بندی کولر گازی:
برای خنک نگه داشتن هوای داکتها باید آنها را عایق بندی کنید. بستن داکتهایی که در اتاق زیر شیروانی گرم یا فضاهای دیگر قرار دارند. تا هوای داخل آنها خنک بماند. برای این کار میتوانید از عایق بات یا عایق فوم سخت و یا فوم اسپری استفاده کنید. عایقها را با نوار فویل یا نوار چسب ببندید.
-
تنظیم جریان هوا:
با مسدود کردن کلی دربهای داخلی، به علت کمبود جریان هوا در داخل خانه عملکرد کولرگازی از تعادل خارج میشود. برای جلوگیری از این کار گاهی اوقات دربها را کمی باز بگذارید.
-
مراقبت سالانه از کولر گازی:
برای مراقبت از کولر گازی سالی یکبار موارد زیر را چک کنید. انجام این کارها باعث افزایش عملکرد مطلوب کولرگازی میشود.
- تمیزکردن و بررسی کویلها و فیلترها
- تعویض و یا تنظیم تسمه فن
- روغنکاری موتورهای کولرگازی
- تنظیم و تمیز کردن فنها و دمندهها
- بررسی دما
- سرویس کردن کندانسور و کمپرسور
پیشنهاد ما
مراقبت و نگهداری لوازم خانه و آشپزخانه و گاهی حل مشکلات و تعمیرات لوازم توسط خود شما امری طبیعی میباشد. همینطور خودتان بهتر میدانید که با حل مشکل توسط خودتان از پرداخت هزینههای اضافی از جمله هزینه ایاب و ذهاب، هزینه کارشناسی، هزینه تعمیرات و غیره جلوگیری میکنید. اما نکته اینجاست آیا شما میتوانید لوازم خانگی خود را به درستی عیبیابی کنید؟ و یا به راحتی گره کار را تشخیص دهید؟
مسلما شما در تعمیر و نگهداری لوازم خانگی تجربه و تخصص کافی ندارید. چرا که کاری سخت و زمانبر است.چنانچه نیاز به تعمیرات یکی از لوازم خانگی خود را دارید. برای سرویس و تعمیرات و عیبیابی لوازم خانگی خود با تعمیرکاران مجرب و متخصصین ما در خدمات تعمیر لوازم خانگی اپلاینس تماس بگیرید.